Kiderült, miért égett, füstölt a busz

Megosztás

Az elmúlt hetekben több menetrend szerinti távolsági buszon keletkezett tűz útközben, azonban a szolgáltató állítja: megfelelően ellenőrzik a járatok műszaki állapotát.

Kiderült, a kipufogórendszeren keresztül kiáramló füstöt műszaki hiba miatt az égéstérbe jutott motorolaj okozta, a problémát sikerült időben megfékezni. Megtudtuk, hogy senki nem sérült meg a járaton, és 10 perccel később egy másik járat vitte tovább az utasokat.

Néhány nappal ezelőtt nem úszta meg ennyivel egy buszjárat. Akkor egy menetrend szerint közlekedő autóbusz motortere égett Miskolcon, a Mindszent térnél. A járat vezetője a városi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig két porral oltóval megfékezte a lángokat, szerencsére akkor sem sérült meg senki az autóbuszon.

2022-ben öt, 2023-ban eddig három nyílt lánggal járó, tényleges tűzeset érintette 5900 darabos járműállományukat.

„Társaságunk autóbuszainak karbantartása szigorú rendszerben történik. Az üzemeltetés során a kötelező szervizek periódusánál lényegesen gyakrabban átvizsgáljuk autóbuszainkat szakműhelyben, amely kiterjed a járművek elektromos, üzemanyag-ellátó, kipufogó- és fűtőrendszereire, valamint az esetleges olajszennyezettségre, tehát minden olyan területre, amely tűzesetet okozhat” – írta a Volán a Boon.hu megkeresésére.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek